FAQ

Bør læses inden du boooker:

Hvornår og hvordan får vi billederne?
Billederne vil være færdige inden 10 hverdage – og de leveres i et Online galleri som vil være tilgængeligt i 1 år.
Billederne kan selvfølgelig downloades direkte fra galleriet og de vil være i højeste opløsning, så I selv kan få lavet print, lærredsbilleder, fotobøger osv.
Galleriet kan tilpasses efter jeres ønske, hvis der f.eks. skulle være private billeder som kun I selv skal kunne se. Galleriet kan også spærres med et password.
Bliver billederne redigerede?
Ja, alle billeder bliver individuelt redigeret i samme stil som billederne her på hjemmesiden.
Jeg leverer alle billeder i både farve og sort/hvid udgave.
Hvor mange billeder får vi?
Jeg tager rigtigt rigtigt mange billeder, og til et heldagsbryllup kan det sagtens blive til 1.000-1.500 billeder.
Men jeg leverer ikke dem alle sammen. Jeg plejer af forskellige årsager, gerne at sortere 2/3 væk. Typisk vil det være billeder der ligner det foregående fuldstændigt, men som tages for at være sikker på at fange det helt rigtige udtryk.
Jeg har under hvert af mine produkter angivet et antal billeder, som I kan forvente. Der er dog ingen garanti for at dette tal holder, men bare rolig – jeg garanterer der vil være rigeligt med gode billeder 🙂
Hvordan booker vi dig?
I booker mig ved at sende en forespørgsel med jeres bryllups-dato i formularen “Er du ledig den?“, som du finder i Kontakt-menuen. Hvis jeg er ledig, reserverer jeg straks datoen til jer, og beder jer indbetale et depositum på 25% af prisen inden 3 dage. Når indbetalingen er registreret, er jeres dato booket og jeg er nu officielt jeres bryllupsfotograf 🙂 Betaling af restbeløb aftales ved planlægningen.
Hvis jeg ikke er ledig, kan jeg anbefale en række andre fotografer som jeg syntes er dygtige. Jeg kan dog ikke garantere at de er ledige, og at de ligger i samme prisleje som jeg gør.
Hvad hvis vi bliver nødt til at aflyse?
Afhængig af hvornår I aflyser, vil der være forskellige betingelser gældende:

Hvis der er mere end 90 dage til den bookede dato, vil I modtage 75% af det fulde depositum retur.
Hvis der er mellem 60 og 90 dage (begge dage inklusive) til den bookede dato, vil I modtage det halve depositum retur.
Hvis der er under 60 dage til den bookede dato, vil I miste hele det indbetalte depositum.

Et mistet depositum, vil altid blive godtgjort ved en eventuel senere bookning 🙂

Hvad med planlægning?
For at I skal få en så god dag som muligt, sørger jeg at alt vedrørende fotografering er planlagt inden den store dag.
Når vi har vores Fotograferingsaftale på plads, vil jeg fremsende et planlægsnings dokument. Det indeholder en lang række spørgsmål som i kan forberede jer på, inden vi afholder et planlægningsmøde. Planlægningsmødet afholder vi enten på telefonen eller via Skype hvis i ønsker det.
Efter vores planlægningsmøde vil i modtage en opdateret Fotograferingsaftale, hvor alle detaljer fremgår.
Hvad gør vi, hvis du bliver syg?
Ja, Gud forbyde det! Men jeg kan jo blive syg. Jeg vil tro jeg har været sådan rigtigt syg 2-3 gange inden for de sidste 20 år, så skal vi ikke bare sige at sandsynligheden er meget lille.
Men skulle uheldet være ude vil jeg gøre alt for at skaffe jer en anden fotograf, og under alle omstændigheder vil i selvfølgelig blive tilbudt alle pengene tilbage.
Tilbyder du Print, Lærreds-billeder og Fotobøger?
Nej, ikke som udgangspunkt. Men forhør gerne om mulighederne hvis I ønsker det 🙂
Hvilke rettigheder har vi til billederne?
Når billederne er leveret er de jeres!
Dette betyder at I kan lave print, plakater, lærreds-billeder, fotobøger, musemåtter, kaffekrus, ja alt hvad i måtte ønske. I kan bruge billederne på de sociale medier og I kan kopiere billederne og dele dem med familie og venner. Hvis I oven i købet har mulighed for at sælge billederne – eller på anden måde bruge dem kommercielt, så har I også lov til det! I kan bruge dem til lige hvad I vil 🙂
Der er dog én ting der vil glæde mig, og det er hvis I ved deling på de sociale medier eller ved indlæg i forum, linker til min hjemmeside. Hvis du skulle have glemt navnet på hjemmesiden,  så er det fargotoF.dk eller sagt på en anden måde: (Fotograf stavet bagfra).dk 🙂
Bruger du vores billeder til markedsføring?
Ja, ved indgåelse af Fotograf-aftalen, vil der være specificeret hvorledes jeg har rettigheder til at benytte jeres billeder.
Typisk vil det være til brug på hjemmesiden, eller i udenlandske fotokonkurrencer.
Billeder af mere privat karakter eller på anden måde intimiderende billeder vil selvfølgelig aldrig blive brugt.
Bliver der lavet en kontrakt på vores aftale?
Ja, der laves en Fotograf-aftale.
Fotograf-aftalen er temmelig omfattende, men er skrevet på almindelig forståeligt dansk. Den tilsendes i god tid inden vi afholder vores planlægnings møde, og jeg er selvfølgelig behjælpelig med at afklare eventuelle spørgsmål.
Skal du sidde med til bords?
Nej 🙂 men da jeg benytter flere store kameraer, iPad, lysmåler og andet udstyr under middagen, vil det være optimalt hvis jeg kan få mit eget lille bord diskret ude i periferien. Det behøver bare være omkring 40×60 cm og meget gerne med en stol, så jeg kan hvile benene lidt ind i mellem. Bordet skal ikke være opdækket, men må selvfølgelig gerne været pyntet med en dug – og også meget gerne med et bordkort 🙂
Skal vi bestille mad til dig?
Ja, man plejer at kunne bestille en såkaldt Musiker/Tjener anretning, og sådan en vil jeg være lykkelig for at kunne indtage i et tilstødende lokale – som oftest sammen med evt. musikkere/DJ.
Hvis I ønsker professionelle madbilleder, plejer jeg at kunne lave en aftale med køkkenet om at de lader mig fotografere maden inden de serverer den 🙂
Er det altid dig der tager billederne?
Ja, det vil altid være mig der kommer og fotograferer.
Jeg har en assistent med til at hjælpe mig med nogle af de lidt mere specielle billeder jeg laver. De kræver en del lys sætning som tager tid at stille op og tage ned fra billede til billede.
Ud over min egen assistent aftaler vi på planlægningsmødet at jeg får stillet en medhjælper til rådighed under location fotograferingen.
Har du en dress-code?
Ja, mit mål er at være “diskret og alligevel til stede” og deri indgår selvfølgelig også beklædning.
Jeg benytter sorte fodformede sko – skal jo være på benene i op til 18 timer. Jeg har sorte gabardinebukser, blå eller hvid skjorte og ingen slips. For at “up-dresse” det manglende slips, har jeg en sort vest på.
Tilbyder du også video?
Nej – video og still-billede er efter min mening to forskellige kunstarter som ligger meget langt fra hinanden. Min egen kreativitet og min inspiration fra andre fotografer, bygger udelukkende på still-billede fotografering. Endvidere er jeg sikker på, at hvis jeg også skulle lave video, ville det blive på bekostning af den kvalitet og service jeg leverer.
Valg af Monogram
Tryk her på dette link for at gå til siden med monogrammer.